• Beatrice Alemagna
  Vi går till parken, 2019

 • Martin Jacobson
  Katedralen, 2018

 • Jenny Holzer
  Wanås Wall, 2002

 • Katarina Löfström
  Open Source, 2018

 • Malin Holmberg
  I will stop loving you, 2010

 • Sarah Schwartz
  Mother, 1990

 • Beatrice Alemagna
  Vi går till parken, 2019

 • Martin Jacobson
  Katedralen, 2018

 • Jenny Holzer
  Wanås Wall, 2002

 • Katarina Löfström
  Open Source, 2018

 • Malin Holmberg
  I will stop loving you, 2010

 • Sarah Schwartz
  Mother, 1990

 • Beatrice Alemagna
  Vi går till parken, 2019

 • Martin Jacobson
  Katedralen, 2018

 • Jenny Holzer
  Wanås Wall, 2002

 • Katarina Löfström
  Open Source, 2018

 • Malin Holmberg
  I will stop loving you, 2010

 • Sarah Schwartz
  Mother, 1990

 • Beatrice Alemagna
  Vi går till parken, 2019

 • Martin Jacobson
  Katedralen, 2018

 • Jenny Holzer
  Wanås Wall, 2002

 • Katarina Löfström
  Open Source, 2018

 • Malin Holmberg
  I will stop loving you, 2010

 • Sarah Schwartz
  Mother, 1990

Konst 2018

Xavier Le Roy & Scarlet Yu – Still Untitled

Utställningsperiod Workshop dagligen, Ons–sön, 20 juli–5 augusti
Curator Rachel Tess

 

Får jag visa dig min skulptur? 
I juli och augusti utforskar Xavier Le Roy och Scarlet Yu frågan i en workshop med besökare och sprider den genom möten i parken. Still Untitled är skulpturer som förkroppsligas och presenteras av människor till människor. Xavier Le Roy, Scarlet Yu och teamet för Still Untitled på Wanås Konst bjuder in besökare att delta i endagsworkshoppar som undersöker relationen mellan live art och skulptur i förhållande till tid och rum. Le Roy är ett av de stora namnen inom samtida koreografi, Le Roy och Yu har arbetat tillsammans bland annat i samband med Venedigbiennalen 2015 och senast i samband med Skulptur Projekte Münster 2017. Sedan 2014 har Wanås Konst arbetat med en långsiktig satsning på live art. Programmet har utvecklats av Wanås affilierade curator Rachel Tess. ‬

Still Untitled 

Delta i en endagsworkshop på Wanås Konst i sommar!
Datum 
20 juli–5 aug, onsdag–söndag
Tid 10–14.30, med feedback med valfritt deltagande kl 16–17. 
Anmälan maila till stilluntitled@wanaskonst.se och uppge vilken dag du vill delta, eller boka i konsthallen.
Pris Workshopen ingår i Wanås Konsts entréavgift. Alla deltagare får dessutom ett tvådagarspass som kan användas när som helst under 2018

Workshoppen ges på engelska. 

Utvecklat av Xavier Le Roy utvecklat med Scarlet Yu i samarbete med Still Untitled-teamet: Alexandre Achour, Susanne Griem, Zeina Hanna, Alexander Rütten och Rachel Tess.

Om Still Untitled utvecklades för Skulptur Projekte Münster 2017.  I juli och augusti 2018 fortsätter Le Roy, Yu och teamet för Still Untitled projektet på Wanås Konst, där de bjuder in besökare att delta i en endagsworkshop. Genom vägledning och samtal utvecklar deltagarna skulpturer som förkroppsligas och presenteras av människor till människor. Skulpturerna delas till vem som helst, var som helst, när som helst – i och bortom utställningen. Workshopparna är öppna för alla och ingen förkunskap krävs.  Elisabeth Millqvist, konstnärlig ledare Wanås Konst, berättar: "Du kan delta, tänka, tala och testa vad skulptur är i en workshop eller så möter du som besökare någon som vill visa dig sin skulptur i parken genom att ställa frågan, 'Får jag visa min skulptur?'". 
 
WORKSHOPSCHEMA – HITTA ETT DATUM SOM PASSAR DIG!
Still Untitled ges onsdag–söndag, 20 juli – 5 augusti, 2018. 
Workshoppen är uppdelad i tre delar. Du kan göra samtliga delar av Still Untitled på en dag eller dela upp det. 

10.00–12.00 Embody Your Sculpture Under vägledning av Still Untitled-teamet kommer du att hitta din egen skulptur genom dialog och rörelse som du kan dela med någon, var som helst, när som helst.
12.00–13.00 Paus Tid för deltagarna att äta lunch.

13.00–14.30 Make It Public (deltagande i Embody Your Sculpture krävs)
Vi diskuterar hur vi gör materialet som utvecklades under den första workshoppen publikt och tar oss ut för att dela med oss på Wanås.
(Deltagande valfritt) 16.00–17.00 Feedback (för deltagare och allmänhet)
För att utbyta erfarenheter och nyfikenhet och diskutera hur Still Untitled utvecklas genom dess närvaro på Wanås Konst.
 

Tid stannar. Tid står stilla. Tid avbryts, splittras och spräcks. Tid ges, tas och stjäls. Tiden är på vår sida. Tiden går långsamt. Tiden går så fort. Om vi bara hade tid… Hur var din tid idag?

Tid är något att tänka på här på Wanås. Hur lång tid tog det dig att komma hit? Hur lång tid behöver du för a tt ta dig till en skulptur? Hur länge skulle du vara vid den? Hur skulle det ändra din uppfattning om tidens gång? Och på vilka sätt spenderar vi tid med varandra här på denna plats? Vi har förutbestämda uppfattningar om tidens förmåga att påverka oss, fånga eller kontrollera, ge eller dela. På vilka sätt kan live art inverka på vår uppfattning om tid? På vilket sätt utmanar live art begreppet tid på en institution för bildkonst? Verket Still Untitled av Xavier Le Roy med Scarlet Yu undersöker oförenligheten mellan konventionerna för live art och skulptur för att skapa ett verk där olika tider kan samexistera.

Sedan 2016 har Wanås Konst aktivt inkluderat performance och dans som en del av programmet. Inte bara som en engångshändelse, utan en långsiktig satsning på live art, konst som måste upplevas i stunden och kräver din närvaro där och då. Genom Still Untitled fortsätter vi att utmana begreppet live art i bildkonstkontexten med Still Untitled-teamets konsekventa och outtröttliga närvaro. Istället för att programlägga en rad engångsföreställningar låter vi verket av Le Roy och Yu utvecklas, förändras och varieras genom att Wanås Konsts besökare deltar i och runtom parken. Vi förlänger verkets livslängd på obestämd tid, eftersom varje besökare lämnar skulpturparken med sin egen förkroppsligade skulptur, som ska utföras var som helst, när som helst, för vem som helst.

– Rachel Tess

Still Untitled genomförs med stöd av MARC, Kulturrådet, Region Skånes Kulturförvaltning, Goethe-Institut Schweden, Institut français de Suède och ABF Skåne Nordost. 


Jag är intresserad av det här ögonblicket när du får känslan att du har gjort tid i stället för att spendera den eller gjort den produktiv. Det är inte givet. Det är något annat än att konsumera tid eller konsumeras av den.

– Xavier Le Roy


Xavier Le Roy & Scarlet Yu. Foto Emma Pike.

Xavier Le Roy & Scarlet Yu har arbetat tillsammans sedan 2014 i projekt som Retrospective i Singapore (2014), Temporary Title för Kaldor Public Art Project, Sydney och Still Untitled, Skulptur Projekte Münster 2017.

Xavier Le Roy (född 1963, bor i Berlin) är ett av de främsta namnen inom den internationella samtida koreografin. Han har en doktorsexamen i molekylärbiologi och har arbetat som koreograf sedan 1991. Sedan 2018 är han Professor of Applied Theatre Studies vid universitetet i Giessen (Tyskland). Han utforskar indelningar som strukturerar vår värld: natur–människa, skådespelare – åskådare, objekt– subjekt etc.

Scarlet Yu (född 1978, bor i Berlin) arbetade som instuderingsrepetitör och dansare på Arts Fission Dance Company i Singapore från 2000 till 2012 och erhöll en MFA i dans vid Hong Kong Academy of Performing Arts år 2015. Med självbiografiskt material skapar hennes verk koreograferade en-till-en-situationer om minne och kropp.